Visie

“Hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland”

In de afgelopen jaren heb ik al met enige regelmaat met kinderen in Rusland mogen werken. Zonder dat ze het zelf door hebben, hebben ze een grote indruk bij mij achter gelaten.

Ik moet denken aan Andrey. Zijn moeder was drugsverslaafd, waardoor hij op jonge leeftijd al veel had meegemaakt. Hij was 3 jaar oud toen ik hem mocht ontmoeten. Hij leefde helemaal in zijn eigen wereld, hij sprak niet meer en had zich volledig afgesloten van de buitenwereld. Hij kwam in een weeshuis terecht en het voelde bijna als een onbegonnen zaak om contact met hem te kunnen maken. Maar na weken doorzetten, door steeds weer liefde, aandacht en tijd aan hem te geven en hem in zijn waarde te laten, kwam heel langzaam zijn vertrouwen in de mens weer een beetje terug. Nooit vergeet ik het moment dat hij op een dag, voor ons zomaar uit het niets, weer begon te praten!

IMG_5902.JPG

Maar ik denk ook aan Samira. In oktober 2013 had ik het voorrecht om dit kleine meisje, toen een maand oud, in Rusland te ontmoeten. Een prachtig kind, afgestaan door haar ouders waardoor haar een leven staat te wachten in een weeshuis. Terwijl ik Samira op mijn arm had speelden er allemaal vragen door mijn hoofd: Wie gaat zich ontfermen over dit kleine meisje? Wie geeft haar de liefde, aandacht, bemoedigingen en bevestigingen die ze nodig heeft?

Naast voeding, zijn dit absolute levensbehoeften die kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen: tijd, liefde, aandacht, aanmoediging en bemoediging. Kortom: mensen die in jou investeren.

Voor kinderen als Andrey en Samira wil ik mij inzetten. Door hen liefde, tijd en aandacht te geven geloof ik dat er herstel in hun levens kan gaan plaatsvinden. Dat gebrokenheid vervangen kan worden door hoop en ‘dood’ vervangen kan worden door leven. Voor ieder kind is er een hoopvolle toekomst weggelegd. Er zijn alleen maar mensen nodig die deze boodschap aan deze kinderen laten horen en zien. Ik wil graag één van die mensen zijn. Op die manier wil ik hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland.