Project

“Hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland”

Kids525c2b9e74ae7.JPG

Na een periode met kinderen in nood in Siberië te hebben gewerkt, zal ik mij vanaf 2018 inzetten voor weeskinderen in Sint Petersburg. Ik ga daar aan de slag in een weeshuis voor kinderen met een lichamelijke en geestelijke beperking en zal daarnaast als mentor aan de slag gaan voor weeskinderen.

Net buiten Sint Petersburg bevindt zich een weeshuis voor kinderen met een lichamelijke en geestelijke beperking. Met de Russische organisatie ‘Perspectief’ zal ik als vrijwilliger in dit weeshuis aan de slag gaan om de kinderen zorg, liefde en aandacht te geven.

Daarnaast zal ik mij inzetten als mentor voor weeskinderen. Maar 10% van de weeskinderen redt het om een normaal bestaan op te bouwen als ze het weeshuis op latere leeftijd verlaten, omdat de overgang van het weeshuis naar de maatschappij te groot is. Daarom heeft de Russische organisatie ‘Grote Broer/Grote Zus’ een buddysysteem ontwikkeld waarbij vrijwilligers aan een weeskind worden gekoppeld. Als mentor bereid je het kind voor op de maatschappij en help je het kind zijn/haar weg in de samenleving te vinden. Ik ga als mentor aan de slag om op deze manier in deze jonge levens te investeren.