Zendeling

VoorbereidingenIk denk dat mijn leven als “zendeling” officieel is begonnen: overal staan verhuistassen (tja, ik werk met tassen i.p.v. dozen) en in mijn agenda komen ineens interview-afspraken en presentaties te staan. Maar ook dingen als: al een week opzoek zijn naar mijn gele inentingen boekje, wekelijks of soms zelfs dagelijks mailen en skypen in het Engels en Russisch en blogs schrijven horen erbij! Kortom: de voorbereidingen zijn in volle gang!

Deze maand ga ik Noord-Holland alvast verlaten, zodat ik de laatste maanden voor vertrek nog wat dichter in de buurt van familie en vrienden ben. In de maanden november/december kan ik in een huisje van een vriendin in Sneek verblijven en zal dan vervolgens de laatste paar weken nog oud en vertrouwd in mijn ouderlijk huis doorbrengen. Met dit soort dingen komt het vertrek naar Siberië steeds dichterbij!

Tot aan mijn vertrek probeer ik ook nog een beetje aan mijn Russisch te werken. Iedere dinsdagavond krijg ik een uurtje les via skype. Vooral de grammatica vind ik erg lastig. Hopelijk gaat het leren van de taal straks in Siberië veel sneller! Ik zal daar de eerste maanden intensieve taalstudie gaan volgen en daarna zal dit overgaan in twee ochtenden per week. Ik ben benieuwd!!

Ik heb inmiddels contact met een meisje uit Tsjechië dat ook in januari naar Siberië vertrekt. In januari zullen we elkaar op een conferentie in Duitsland ontmoeten. Deze conferentie is de aftrap van het hele avontuur en daar vanuit zullen we dan samen naar Siberië vliegen. Dat wordt dus binnenkort ook mijn ticket boeken en visum aanvragen! Het aftellen kan al bijna beginnen! 😉