TFT – Wie zijn wij?

“Maak kennis met het ThuisFrontTeam”

Johan Brinksma

Johan Brinksma _ kleinMijn naam is Johan Brinksma. Ik ken Boukje al heel wat jaren en heb gezien dat zij een zeer toegewijd iemand is om een verschil te maken voor kinderen die in hele moeilijke omstandigheden moeten opgroeien. Daarom vind ik het ook een voorrecht voorzitter van deze geweldige club mensen te zijn. Ik ben acht jaar, in onze gemeente de EGS, oudste geweest en hoop mijn ervaringen, geestelijke bagage en kennis in te kunnen zetten voor het TFT en in het bijzonder voor Boukje. Verder heb ik wel enige ervaring opgedaan bij eerdere bestuursfuncties in zendingswerk in het buitenland o.a. Rusland. Ik ben getrouwd met Magda en wij zijn 36 jaar getrouwd, samen hebben we twee zonen en een dochter. Onze kinderen wonen alle drie al elders, waar zij wonen en studeren. In mijn dagelijkse werk heb ik een interieurbouw bedrijf met ongeveer 25 werknemers.

Femmie van der Zee

FemmieIk ben Femmie, de zus van Boukje. Zolang ik me kan herinneren heeft Boukje al de droom gehad om zich in te zetten voor kinderen in nood. Ik vind het fantastisch dat deze droom weer werkelijkheid gaat worden en wat is het mooi om via het thuisfrontteam hier zelf ook betrokken bij te zijn. Tijdens mijn bezoekjes aan Sint Petersburg heb ik met eigen ogen kunnen zien wat Boukje voor kinderen in de meest schrijnende situaties kan betekenen. Zelf sta ik fulltime voor de klas en besef vaak maar al te goed hoe goed wij het hier in Nederland hebben. Ieder kind verdient toch gelijke kansen? Binnen het thuisfrontteam heb ik de taak als secretaris op me genomen. Samen met mijn moeder, Henny, doe ik de PR / communicatie.

Henny Fokkema

Henny FokkemaIk ben Henny Fokkema, moeder van Boukje. Samen met de andere team leden wil ik Boukje graag tot steun zijn als zij haar verlangen, helpen van Russische kinderen in nood, werkelijkheid laat worden. Ik heb Boukje haar gedrevenheid natuurlijk van dichtbij mee gemaakt en heb tijdens Boukje haar verblijf in Sint Petersburg een bezoek gebracht aan een weeshuis, een ziekenhuis voor kinderen met kanker en aan straatkinderen. Ik heb dus zelf ook de nood onder deze kinderen van dichtbij gezien, maar ben niet zo ondernemend als Boukje om ter plekke iets voor deze kinderen te kunnen betekenen. Door deel te nemen aan het thuisfrontteam kan ik hopelijk toch iets betekenen voor kinderen in NOOD. In het dagelijks leven ben ik planner bij een thuiszorgorganisatie en verzorg ik maandelijks de opmaak en lay-out van een dorpskrant. Ik zal me binnen het thuisfrontteam, samen met Femmie, dan ook voornamelijk bezighouden met administratieve taken als het redigeren en versturen van nieuwsbrieven, gebedsmails en bedankbrieven.

Esther Nieuwhof

Esther NieuwhofIk ben Esther Nieuwhof en woon in Sneek. Ik ken Boukje van mijn eerste reis naar Tadzjikistan, waar we vrijwilligerswerk hebben gedaan. Ik werk bij de Albert Heijn en bij Talant. Daarnaast ben ik actief in het tienerwerk in Sneek. Ik vind het bijzonder om te zien hoe gedreven iemand kan zijn en vanuit die gedrevenheid een visie kan ontwikkelen om verandering op de wereld teweeg te willen brengen. Daarom ben ik in het thuisfrontteam gestapt. Om Boukje te ondersteunen en zodat we met z’n allen die verandering in de wereld kunnen brengen. Binnen het TFT zal ik o.a. hand- en spandiensten verrichten en presentaties geven.

Vincent en Jacqueline van der Steen

Familie van der SteenWij zijn Vincent en Jacqueline van der Steen. Vincent is werkplaatschef bij autobedrijf Hylkema in Sneek en Jacqueline is moeder/pleegmoeder thuis. We kennen Boukje al een aantal jaar en volgen wat zij doet in haar voorbereidingen om actief te zijn in Rusland. Nu neemt alles concrete vormen aan en gaat ze voor twee jaar die kant op.  Boukje kent al een woordje Russisch en heeft zich behoorlijk voorbereid op dit avontuur. In 2013 zijn wij met het gezin in St. Petersburg geweest en hebben daar ook een ziekenhuis bezocht en een weeshuis. De omstandigheden waren triest en je zou de kinderen graag een thuis willen geven. Wij nemen deel aan het thuisfront team en hopen haar te ondersteunen waar dat nodig is.

Rianne Bosma-Tanghe

Mijn naam is Rianne Bosma-Tanghe, woonachtig in Franeker samen met mijn partner Dirk en drie prachtige kinderen, Jort, Tessa en Aron. Ik ken Boukje vanaf de middelbare schooltijd, al een mooie poos dus. We hebben dan ook al een hoop mooie en leuke dingen samen mogen meemaken. Al vanaf het eerste moment dat ik haar ken bekommert zij zich om anderen en zet zich daar enorm voor in. Zo ook voor de kinderen in Rusland en omliggende landen. Zij zorgt ervoor dat ze weer even kind kunnen zijn en haalt het beste in hen naar boven. Boukje heeft een hart van goud! Ik heb diep respect voor het feit dat zij zich zó inzet voor de hulpeloze kinderen. Ik ken persoonlijk niemand die haar hele leven daar omheen inricht. Door me aan te sluiten bij de mooie ploeg van het ThuisFrontTeam hoop ik dat ik iets kan doen om hieraan bij te dragen. Met name het opzetten en coördineren van acties om geld/middelen op te halen, om Boukje en de kinderen te ondersteunen.