Rusland

“De nood is groot” 

laatste week 046Sommige families in Rusland hebben goede appartementen/huizen. De ouders zorgen ervoor dat hun kinderen naar school gaan, ze vieren feestdagen met elkaar en ze doen hun best om hun kinderen zo goed mogelijk op te voeden. Deze kinderen ontvangen de liefde en zorg die ze nodig hebben en krijgen de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Maar er is een grote groep (Russische) kinderen waarvan hun leven er heel anders uitziet. Geen familie die voor hen zorgt, niemand die naar hen omkijkt en geen plek waar ze zich veilig voelen. Ze vinden hun slaapplek in de steegjes, achter de graffiti muren naast weggegooide alcoholflesjes en wat al niet meer… Dit zijn kinderen en tieners zonder families en “alleen” op de wereld. Kinderen en tieners die 24 uur per dag worden blootgesteld aan gevaar. Het erge is dat niet eens bekend is hoeveel er van deze kinderen/tieners in de Russische steden rondzwerven en hoe ze overleven. Het wordt tijd dat hier verandering in wordt gebracht. Deze kinderen en tieners horen niet op de straat.

Want wat zijn de gevolgen als je opgroeit in een onstabiele thuissituatie of op straat, geen goede scholing krijgt, geen liefde, bevestiging en aanmoediging?  Met eigen ogen heb ik kunnen zien dat dit een grote impact heeft in de levens van kinderen en tieners. Hun toekomst lijkt vaak uitzichtloos en een uitvlucht zoeken in drank en drugs op latere leeftijd is dan ook snel gemaakt, met alle gevolgen van dien.

Het is mijn verlangen om in deze kinderen te investeren. Hen te laten zien dat ze geliefd en kostbaar zijn, hen onder te brengen in een veilig en geborgen leefomgeving en ze te stimuleren in hun ontwikkeling. Door tijd met hen door te brengen, hen te onderwijzen in de juiste principes en liefde en aandacht te geven, hoop ik dat er een stuk herstel in de levens van deze kinderen kan gaan plaatsvinden. Zodat er weer hoop in hun hart gaat ontstaan, ze weer kunnen genieten van het leven en weer kind kunnen zijn. Dat is mijn droom, visie, doel en verlangen: hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland.