Grain of Wheat

Grain of Wheat is na de tweede wereldoorlog opgericht door Jean Andre Richir, een Zwitserse zakenman die zich inzette voor kinderen die als wees uit de oorlog waren achtergebleven. Hij haalde kinderen na de Tweede Wereldoorlog naar Zwitserland met als doel om bij te dragen aan het herstel van kinderen die trauma’s hadden opgelopen door de oorlog. Door de jaren heen ontwikkelde het werk zich op alle fronten en kwamen er steeds meer kinderen vanuit andere landen naar Zwitserland. Tot het moment dat ze besloten dat het veel effectiever was om in de landen zelf iets voor de kinderen te organiseren, zodat na de kampen, het contact met de kinderen voortgezet kan worden d.m.v. kinderclubs, maar ook door het bieden van humanitaire hulp. Inmiddels zet Grain of Wheat zich al 75 jaar in voor kinderen uit gebroken gezinssituaties en werken ze nu in 25 verschillende landen.

Grain of Wheat International

Het hoofdkantoor van Grain of Wheat is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. Het is haar missie om wereldwijd het maximale aantal kinderen te helpen moreel, sociaal en geestelijk te groeien en ze zo (basis)vaardigheden aan te leren om hun leven tot een succes te maken. In de projecten richt Grain of Wheat zich op kinderen van alle achtergronden, rassen en religies, met speciale aandacht voor kinderen uit sociaal- economisch kwetsbare gezinnen.

Ieder land waar Grain of Wheat werkt heeft haar eigen lokale directeur, bestuur en teamleden en brengt de bovenstaande beschreven missie in praktijk d.m.v. lokale projecten.

Voor meer informatie over het werk van Grain of Wheat International kunt u een kijkje nemen op www.grainofwheat.org

Grain of Wheat Centraal-Azië

Onze projecten zijn voornamelijk gefocust op kinderen uit sociaal economisch kwetsbare gezinnen en weeskinderen. Door gebrek aan liefde, zorg en aandacht zijn deze kinderen veelal aan hun lot overgelaten en worden ze ‘opgevoed’ door de straat met alle gevolgen van dien. Door het organiseren van kampen en kinderclubs bouwen we contact met deze kinderen en hun gezinnen op en hebben we de mogelijkheid om in de levens van deze kinderen te investeren. Door onze projecten kunnen de kinderen weer even kind zijn, leren ze basisvaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben, maar bieden we ook een veilige plek waar kinderen hun verhaal kwijt kunnen en de persoonlijke hulp en steun kunnen krijgen die zij nodig hebben. Naast de kampen en kinder- en tienerclubs, bieden we ook humanitaire hulp door bijv. het uitdelen van voedselpakketten en schoolmaterialen en trainen we kinder- en tienerwerkers om zo de groei en effectiviteit van het werk te bevorderen.

Het werk van Grain of Wheat in Centraal-Azië wordt aangestuurd door Boukje. Het directe team bestaat momenteel (2023) uit drie mensen: Boukje (algemeen directeur), Sergei (operationeel directeur en accountant) en Dasha (trainer). Daarnaast heeft Grain of Wheat in Centraal Azië momenteel 36 project coördinatoren verspreid over verschillende landen.