Kinder- en Tienerkampen

“Mijn naam is Yaan. Het is denk ik omdat ik geen drugs gebruikte dat ik mij op de derde dag van het kamp gelukkiger en opgewekter begon te voelen. Ik genoot van de frisse lucht, de gezelligheid met vrienden en van alle activiteiten. Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat mijn vader stierf aan kanker. Het was voor mij heel moeilijk om zijn dood te accepteren. Ik koesterde veel wrok en was erg boos. Maar tijdens het kamp leerde ik om de situatie los te laten. Ik geloof dat ik nu een heel ander mens ben en dat ook anderen dit zullen merken.”  – Yaan, 13 jaar (Zomerkamp Kazachstan 2022)

De kampen zijn een plek waar kinderen spelen, sporten, plezier hebben, maar ook belangrijke vaardigheden en basisprincipes leren die ze direct in hun dagelijks leven leren toepassen. De meeste kinderen die naar onze kampen toekomen, komen uit sociaaleconomisch kwetsbare gezinnen. Hierdoor groeien veel kinderen onder moeilijke omstandigheden op en zijn veel kinderen op jonge leeftijd al op zichzelf aangewezen. De kampen zorgen ervoor dat de kinderen weer even kind kunnen zijn en plezier kunnen maken. Steeds weer zien we dat de unieke sfeer tijdens een kamp, de begeleiding en het onderwijs vaak een levens veranderend effect hebben op de kinderen en daardoor vaak ook op hun gezinnen.

Na afloop van de kampen nodigen we de kinderen uit om naar één van onze club projecten te komen. Hierdoor onderhouden we ook na het kamp – en gedurende het hele jaar – contact met de kinderen.