De laatste maanden

Bergen

Vanochtend werd ik wakker in Sneek, mijn tijdelijke nieuwe woonplaats voor de aankomende 2 maanden. In de afgelopen weken ben ik druk in de weer geweest met het verhuizen van mijn spullen vanuit Bergen naar mijn ouderlijk huis. Wat een spullen kun je door de jaren heen verzamelen! En dat brengt direct de grote vraag met zich mee: wat neem je van al die spullen mee in één koffer, voor 2 jaar, naar Siberië?! Phoe… dat is nog niet zo gemakkelijk! Gelukkig heb ik nog zo’n 2,5 maand om daar nog eens goed over na te denken! 🙂

T/m eind december verblijf ik in een huisje in Sneek en daarna zal ik de laatste 3 weken nog bij mijn ouders verblijven. Het voelt alsof mijn “zendingsbestaan” nu echt is begonnen. Geen vaste woonplek meer, spullen inpakken, dingen afronden en afscheid nemen; het hele proces is in gang gezet! Het grote avontuur is begonnen!

Inmiddels heb ik mijn eerste voorbereidingsweekend in Nederland ook gehad. Een leuk en gezellig weekend waarin ik vooral de herkenning en de ervaringen delen met anderen die in dezelfde fase zitten heel fijn vond. Begin november volgt er nog een tweede weekend en dan is het vervolgens aftellen tot de laatste training in januari. Deze training is in Duitsland en van daaruit zal ik dan naar Siberië vertrekken. De ticket is inmiddels geboekt!

Maar voor nu is het vooral nog genieten van de laatste maanden hier in Nederland, want de tijd vliegt! Nog gezellig een keertje afspreken? Laat het me weten, nu kan het nog! Al bent u/jij uiteraard straks ook van harte welkom in Siberië 😀