De tijd vliegt!

It Anker1De tijd vliegt! We zijn alweer de laatste dag van november. Dus december met al haar feestdagen staat alweer voor de deur! Omdat dit voorlopig mijn laatste decembermaand in Nederland is, vond ik dit een legitieme reden om alvast mijn kerstboompje neer te zetten 🙂 Kan ik er extra lang van genieten!!

In de afgelopen weken mocht ik een aantal presentaties geven. Ik mocht o.a. de kinderen uit groep 3 t/m 8 van basisschool it Anker in Dronryp vertellen over de kinderen in nood in Siberië. Ontzettend leuk om niet alleen aan volwassenen, maar ook aan kinderen over mijn toekomstige werk te vertellen.  Ook heb ik vorige week alvast een echtpaar ontmoet dat sinds een jaar in Siberië werkt. Ze waren in Nederland vanwege de geboorte van hun eerste kindje. Hij is een Nederlander en zij komt van Schotland. Het is leuk om op deze manier alvast mensen te leren kennen en weer wat meer informatie te krijgen over de werkzaamheden en het team e.d. En super leuk natuurlijk dat ik straks ook af en toe nog een beetje Nederlands daar kan blijven spreken 🙂

De visumaanvraag is inmiddels ook de deur uit. Ik hoop deze op korte termijn te mogen ontvangen, dan is het voor mijn idee echt allemaal rond! In de afgelopen periode ook de GGD regelmatig bezocht voor de nodige inentingen. Daarnaast zijn de eerste (winter)kleding gekocht en heb ik ook het tweede voorbereidingsweekend gehad. Tijdens dit weekend kregen we o.a. onderwijs over hoe je omgaat met cultuurschok en cultuurverschillen. Maar we hebben bijv. ook met elkaar gesproken over onze verwachtingen en hoe reëel deze zijn. Een zeer waardevol voorbereidingsweekend waarin ik handvatten aangereikt heb gekregen om weer mee verder te kunnen gaan.

Tja, de voorbereidingsfase is dus in volle gang! De komende weken nog even volop genieten van alle familie en vrienden en dan langzaam aan afscheid nemen en op naar een nieuw avontuur!