De fases als zendeling

Transitie ervaringIn maart wist ik dat ik in januari 2016 naar Siberië zou gaan. Dat klonk toen nog heel ver weg, maar inmiddels niet meer 😉 SPANNEND! Het voelt gek om in een soort van “overgangsfase” te zitten. Ineens sta je emigratieformulieren in te vullen, ben je alle abonnementen aan het opzeggen, ga je van het ene afscheidsetentje naar de andere… Chaos, blijdschap, drukte, spanning, enthousiasme: het wisselt elkaar allemaal af!

De foto hiernaast omschrijft heel mooi door wat voor fases je als (beginnende) zendeling heen gaat. Een paar weken terug vroeg ik mezelf af of ik het allemaal nog wel leuk vond. Er kwamen ineens allemaal gevoelens naar boven die ik in eerste instantie niet begreep. Totdat ik dit schema zag en begreep dat zo’n fase heel normaal is. Ondanks dat je er zelf voor kiest en je onwijs veel zin hebt in het nieuwe avontuur, horen daar ook gevoelens van loslaten en twijfel bij. MAAR… ik heb er vooral veel zin in! Kom maar op!!

Het is een gek idee dat ik over 3 weken al naar Duitsland vertrek! Inmiddels staan er al 2 koffers bij mijn ouders klaar om ingepakt te worden. De dikke winterjas is gehaald en ook mijn visum is binnen!

Bijzonder blijf ik het vinden dat zoveel mensen met mij meeleven. Zoveel lieve en mooie reacties ontvang ik steeds weer, zelfs van mensen die ik helemaal niet ken. Ik voel me daardoor zo enorm gesteund en bemoedigd, dat is met geen woorden uit te drukken! Bedankt daarvoor!!

Misschien dat ik op de valreep in januari nog een kort bericht uit Nederland schrijf en anders vanuit Duitsland, of………. Siberië!!! 😀