Outreach

IMG-20160304-WA0021Inmiddels ben ik al zo’n 2 maanden in Siberië en heb ik onlangs een outreach gemaakt van 10 dagen waarbij ik met een groep Russische studenten op reis ben gegaan naar een plaatsje zo’n 1000 km vanaf Novosibirsk. Voor mij een mooie gelegenheid om flink met de taal aan de slag te kunnen gaan en ook meer van Siberië te kunnen zien. We hebben heel wat uren in de auto doorgebracht en de wegen waren niet altijd even goed, maar het prachtige besneeuwde landschap maakte een hoop goed.

We hebben veel mensen daar Goed Nieuws kunnen brengen en ook een paar kinderprogramma’s kunnen draaien in o.a. weeshuizen. Het is geweldig om een boodschap van Hoop te kunnen brengen en te zien dat mensen daar voor open staan. En heerlijk om daadwerkelijk met kinderen aan de slag te kunnen gaan. Het thema van onze kinderprogramma’s waren de Olympische Spelen. Om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen moet je oefenen en een team hebben waar je mee kunt trainen. Daarom maakten we teams met de kinderen en moesten ze zelf een teamnaam en yell verzinnen om vervolgens na een goede warming-up verschillende olympische activiteiten uit te voeren. Deze olympische activiteiten bestonden uit allerlei spelletjes waarbij de groepen tegen elkaar moesten strijden. Na alle spelletjes vertelden we de kinderen een boodschap over Hoop en kregen ze daarna een oorkonde als herinnering dat ze hadden meegedaan aan de Olympische Spelen.  Prachtig om de kinderen te zien genieten van de spellen en van de aandacht die ze kregen.

Kortom: een mooie outreach dat smaakt naar meer! En dat komt goed uit want de zomer staat voor de deur (ook hier in Siberië!!!) waarbij ik o.a. betrokken zal zijn bij een aantal kinderkampen. In de aankomende periode gaan we met de voorbereidingen hiervan aan de slag. Ik heb er zin in!!

Klik hier voor foto’s van de outreach.