Een onvergetelijk kamp!

12. SpelletjesGisteren hebben we het eerste kamp van deze zomer afgerond en het was geweldig! Dit kamp was voor kinderen met een lichamelijke beperking en werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Sommige kinderen komen al vanaf de eerste keer en anderen waren dit jaar voor het eerst.

Een twaalf uur durende treinreis en vervolgens een 2,5 uur durende busrit bracht ons in een prachtig natuurgebied. Bergen, een rivier, mooi weer… Alleen dat was al genieten. Maar het allermooist waren de kinderen zelf! Wat een prachtige, lieve en mooie kinderen hadden we in de afgelopen dagen om ons heen.

Dertien kinderen mochten we in totaal verwelkomen. Samen zingen, dansen, spelen, leren en vooral heel veel plezier maken. Geweldig om de kinderen zo te zien genieten en elke dag een grote glimlach op hun gezicht te zien. Leven met een lichamelijke beperking is niet altijd gemakkelijk en zeker niet hier in Rusland waar de voorzieningen zo anders zijn dan in Nederland. Maar deze kinderen hebben mij in de afgelopen dagen laten zien dat we niet hoeven te denken in beperkingen, maar dat we moeten denken in mogelijkheden. Als we willen is er heel veel mogelijk! Prachtig om die wilskracht, vastberadenheid en doorzettingsvermogen van de kinderen te zien!

Tijdens dit kamp heb ik voornamelijk in de keuken geholpen en spelletjes voor de kinderen verzorgd. Zo’n 300 borden per dag gingen er door onze handen heen, maar het was een plezier om op deze manier de kinderen te mogen dienen. We zorgden ervoor dat het eten op tijd voor hen klaar stond, af en toe voor een leuke bemoediging tijdens het eten en we verzorgden daarnaast de spelletjes voor de kinderen in de ochtenden. Estafettes, ballen omhoog houden met behulp van een parachute, bal gooien, bowlen met waterballonnen, het was één groot feest!!

Heerlijk om op deze manier actief bezig te zijn en een echt voorrecht om me op deze manier te mogen inzetten voor deze kinderen. De kinderen hebben mij met hun positieve kijk op het leven enorm bemoedigd en mijn ogen geopend. Ze hebben mij geleerd om niet te kijken naar wat ik niet kan, maar dat je moet kijken naar wat je wel kunt. En kun je iets niet, dan moedig je de ander aan en ben je blij voor de ander. Wat een sterke, moedige en krachtige kinderen. Ik heb intens genoten!!

Inmiddels staat mijn koffer alweer gepakt voor de volgende reis. Vanmiddag vertrek ik voor het tweede zomerkamp. Dit keer een korter kamp waarbij we voornamelijk Engelse les aan kinderen, tieners en volwassenen zullen geven.

Voor foto’s klik hier