Twee astronauten op missie

In de afgelopen 2 weken hadden we hier een internationaal team waarmee we een serie kinderprogramma’s hebben gedaan. Op drie verschillende plekken hebben we een tweedaags kinderprogramma uitgevoerd dat werd begeleid door 2 astronauten. De astronauten hadden hun missie in de ruimte afgerond en kwamen met een nieuwe missie terug naar de aarde. Uit hun rugzak kwamen steeds opdrachten tevoorschijn die de astronauten samen met de kinderen moesten uitvoeren. Door alle opdrachten heen kwamen de astronauten en de kinderen tot ontdekking dat ze speciaal en uniek gemaakt zijn en dat er een Vriend is die altijd voor hen klaar staat. We hebben allerlei leuke spellen en activiteiten gedaan; zo gingen we o.a. op excursie door Afrika, werd er gevoetbald in Nederland, werd er geschminkt, gezongen, taart gemaakt en werden er gekke estafette spellen gespeeld. De kinderen genoten zichtbaar van het programma.

Ik mocht zelf een van de astronauten spelen en vervulde mede daarmee de presentator rol tijdens het programma. In Nederland heb ik dit vaak genoeg gedaan, maar om het nu in het Russisch te doen, was toch wel even spannend. Omdat ik de Russische taal nog niet goed beheers, was het ineens een stuk moeilijker. Waar het in Nederlands automatisch gaat, moet ik hier overal extra over nadenken en kost het oefenen en onthouden van de tekst veel meer tijd. Maar het was het meer dan waard!

We kijken terug op een geweldige tijd samen met de kinderen! Voor foto’s klik hier