Terugblikken en vooruitkijken

Tussenevaluatie; de eerste maanden overleefd :)
Tussenevaluatie; de eerste maanden overleefd 🙂

Onlangs had ik mijn eerste tussenevaluatie hier; dat betekent dat ik inmiddels 8 maanden in Siberie ben. Een goed moment om eens terug te blikken en te reflecteren en te realiseren wat er in de afgelopen maanden eigenlijk allemaal gebeurd is: wennen aan een nieuwe cultuur, een nieuwe taal leren, mijn weg vinden in de kantoorwerkzaamheden, werken met de kinderen, verschillende kampen gedraaid en zelfs even terug in Nederland geweest om het kinderwerk tijdens een conferentie te leiden. Alles bij elkaar heb ik denk ik redelijk mijn draai hier gevonden al is het wel mijn verlangen om nog meer met kinderen te werken. Tegelijkertijd besef ik ook dat ik nog in een periode zit van de taal leren en dat dit tijd en energie kost.

In augustus ben ik in Nederland geweest om het kinderwerk te leiden tijdens een 10daagse conferentie. Een verademing om alle programma’s in het Engels te doen en daardoor geen grote taalbarriere te hebben. De kinderen die bij deze conferentie aanwezig waren stonden op het punt om samen met hun ouders elders op de wereld aan het werk te gaan om een grote opdracht te vervullen! Het was super leuk om 10 dagen met deze kinderen op te trekken en hen te helpen voor te bereiden op de aankomende transitie die ze zouden doormaken. Omdat de conferentie in Nederland werd gehouden had ik ook nog even de kans om mijn familie te zien, een zeer leuke en aangename bijkomstigheid!

Inmiddels heeft de winter hier zijn intrede gedaan, temperaturen van -9 zijn al voorbij gekomen en ook de eerste sneeuw is gevallen. Dat betekent dat we alle zomeractiviteiten achter ons laten en we weer in een iets normaler ritme terecht komen. We zijn met onze ‘children at risk’  afdeling druk bezig om plannen en activiteiten te ontwikkelen voor dit nieuwe seizoen. We zijn er klaar voor om naar meer kinderen uit te reiken en te investeren in deze prachtige jonge mensen levens! Bidden jullie met ons mee?!