Een drukke week

IMG_20170527_152359Vorige week zondagavond keek ik naar mijn to-do lijst en vroeg ik mezelf af hoe ik dit ooit allemaal in een week af zou krijgen. In de afgelopen week moest ik o.a. een 6 daags kinderprogramma schrijven, een artikel over kinderwerk voor een Nederlands magazine, mijn nieuwsbrief en daarnaast had ik nog een aantal vergaderingen op de planning staan, een functioneringsgesprek, mijn normale Russische lessen en daarbij een week vol met afscheidsmomenten van vrienden die gisteren weer terug gegaan zijn naar hun eigen thuisland (na vijf jaar in Rusland te hebben gewoond).

Dat laatste brengt toch wel de nodige emoties met zich mee. Het is één van de nadelen van dit leven, dat je heel vaak afscheid moet nemen van mensen die je dierbaar zijn. Omdat je ver bij je familie en vrienden van je thuisland vandaan bent, worden mensen hier in je omgeving als een soort van tweede familie. Met hen vier je verjaardagen, de feestdagen en deel je de dagelijkse dingen. Het komt nu net zo uit dat ik binnen een maand van 2 goede vriendinnen hier afscheid moet nemen, omdat ze beide terugkeren naar hun thuisland. Het is soms slikken, soms ook gewoon de tranen even laten gaan om daarna vervolgens weer te lachen en dankbaar te zijn voor alle mooie dingen die we hebben meegemaakt. Het is tenslotte ook een voorrecht om een periode uit ons leven samen te mogen delen in soms toch wel hele bijzondere omstandigheden.

Terugkomend op mijn to-do lijst, we zijn precies een week later en het meeste heb ik van mijn to-do lijst kunnen afstrepen. De kinderprogramma’s zijn zo goed als af. Deze programma’s gaan in de komende maanden op verschillende plekken in Siberië gebruikt worden. De nieuwsbrief is de mailbox uit en alle gesprekken/vergaderingen zijn gevoerd. Het enige wat ik nog af moet maken is het artikel voor een Nederlands magazine.

Dat is precies wat ik nu ga doen om vervolgens straks vroeg mijn bed in te duiken. Morgen is het namelijk weer vroeg dag, om 6.00 uur moeten we ons als team verzamelen, omdat we een aantal dagen op retreat gaan. Dat komt goed uit na zo’n intensieve week! Even ontspannen en leuke dingen doen. Een fijne week toegewenst!