Jij bent bijzonder!

MeidenavondJij bent bijzonder! Dat is de boodschap die we vanmiddag aan de tienermeiden wilden meegeven waarmee we hadden afgesproken. Wekelijks spreken we vanuit ons “children@risk project” met deze meiden af om te investeren in hun levens. Meestal spreekt één van onze teamleden met ze af ergens in de stad, maar deze keer wilden we een keer iets anders doen en hadden we de meiden bij mij thuis uitgenodigd.

We begonnen met sushi eten en een lekkere chocolade fondue, om vervolgens een serieuzer thema aan te snijden. We spraken met de meiden over, wat het eigenlijk betekent om vrouw te zijn, welke gedachten roept het bij je op en wat verstaan we onder ‘mooi zijn’.  Ook spraken we over hoe om te gaan met jongens, wat is wel wijs en niet wijs om te doen als je een relatie hebt en hoe maak je de juiste keuzes.

Deze meiden komen uit gezinssituaties waarbij ze weinig liefde en aandacht vanuit huis mee krijgen. Daarom is het zo belangrijk om deze dingen bij hen bespreekbaar te maken, aangezien het gevaar is dat ze de liefde en bevestiging op een andere manier gaan zoeken. We spraken met de meiden over bij Wie je échte, onvoorwaardelijke liefde kunt vinden en dat het belangrijk is om te beseffen dat we allemaal bijzonder gemaakt zijn en op die manier ook voor onszelf moeten zorgen.

Ter afsluiting maakten we met de meiden een bloemen hoofdkrans als herinnering voor de meiden dat ze bijzonder zijn en dat het belangrijk is om juiste en wijze keuzes te maken. Het was een mooie en bijzondere middag. We hopen dat de meiden de boodschap van deze middag hebben begrepen en dat ze er verder over zullen nadenken.