Machteloos

Daar sta ik                                                                                                                    In het midden van een kamer                                                                                         In het midden van de stilte                                                                                    Starend voor mij uit

Zonnestralen vallen door het raam naar binnen                                                              Maar lijken mij niet te bereiken                                                                                   Alles lijkt zo ver weg                                                                                                    En tegelijk zo dichtbij

Ik kijk naar beneden                                                                                                     En staar naar een prachtig kindje                                                                                       Lief, klein en kwetsbaar                                                                                                   En zo hopeloos

Ik pak haar op                                                                                                          Houd haar stevig vast                                                                                                  Nooit wil ik je meer loslaten                                                                                            Voor altijd zou ik je willen vasthouden

Je geborgenheid en liefde geven                                                                                    Een thuis                                                                                                                        Een plek waar je kunt spelen en dansen                                                                          Mijn leven voor je geven

Tranen rollen over mijn wangen                                                                                      Er bekruipt mij een machteloos gevoel                                                                          Want dit kindje heeft geen toekomst                                                                               Ze staat aan de zijlijn van de maatschappij

Ik zou er alles aan willen doen                                                                                       Om je te redden                                                                                                        Maar ik doe het enige wat ik kan                                                                                      Je weer in je bedje terugleggen

Geschreven in 2006 n.a.v. een bezoek aan een weeshuis in Sint Petersburg.