De vijf meest gestelde vragen

IMG_20180914_125245_resized_20180914_052550947

 

Sinds lange tijd weer een blog die geschreven is vanuit Rusland! Wat is het fijn om weer terug te zijn. In mijn laatste nieuwsbrief behandelde ik de tien meest gestelde vragen voorafgaand aan mijn vertrek. Als vervolg daarop dan nu de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen sinds mijn aankomst in Rusland:

 

  1. Heb je een goede reis gehad?                                                                           Jazeker! Een hele korte reis, haha. Een heel verschil qua lengte van de reis in vergelijking met Siberië. En ook nog eens een rechtstreekse vlucht, daar kan ik wel aan wennen! Met als klap op de vuurpijl een écht Russisch welkom op het vliegveld 😉 Net na de landing werd er in het vliegtuig al omgeroepen dat van meer dan de helft van de passagiers de bagage niet was meegekomen. Dat resulteerde in een lange rij bij de bagage claim, maar de medewerkers voelden hierdoor absoluut geen hoge werkdruk 🙂 In totaal heb ik dik 2 uur in de rij gestaan, maar wel met goed resultaat: mijn bagage is gisteren alsnog netjes thuis afgeleverd!
  2. Hoe is het om weer in Rusland te zijn?                                                              Fijn, vertrouwd en ook gek. Ik geniet van de kleine dingen als de geur van het Russische water uit de kraan, het typische Russische appartement waar ik verblijf, het reizen met de metro, etc. En wat is het fijn dat ik al een woordje Russisch kan spreken, zodat alle regeldingen net even iets gemakkelijker gaan. Tegelijkertijd is het ook weer even wennen en mijn draai zoeken, maar dat is logisch en zal in de komende weken denk ik ook nog wel even aanhouden. Maar over het algemeen voelt het erg goed om hier weer te zijn: het voelt als thuiskomen.
  3. Hoe is het eerste contact met je huisgenoot?                                                     Prima. Het is een lieve vrouw op leeftijd (75 jaar), erg behulpzaam en meelevend. Het voelt ook niet heel raar dat we, zonder dat we elkaar eerst kenden, nu ineens samen een appartement delen.
  4. Hoe is het appartement waar je verblijft?                                                            Het is een echt Russisch appartement met donkere meubels, brede vensterbanken, hoge plafonds, kozijnen die je niet durft aan te raken omdat je bang bent dat je het met raam en al eruit haalt en deuren die je van de buitenkant met een schuifslot dicht doet omdat ze anders openstaan, ik hou ervan! 🙂 Het is een ruim appartement en dichtbij de metro, heel fijn!
  5. Wat doe je zoal in deze eerste dagen?                                                             Hoofdzakelijk regeldingen, zoals een Russische simkaart regelen, mijn registratie hier regelen, de start van de taallessen regelen, contact leggen met de organisatie waar ik mee ga werken, inkopen doen, etc. Vanaf volgende week beginnen mijn taallessen en hoop ik dat er op die manier weer wat meer structuur in mijn dagen komen. Wanneer ik in het weeshuis aan de slag kan gaan is nog niet helemaal duidelijk, daarvoor moeten eerst nog een aantal dingen geregeld worden.