Hoop

Vandaag werk ik een dagje vanuit mijn ouderlijk huis. Mijn vroegere slaapkamer is inmiddels omgetoverd tot een kantoortje en terwijl ik hier zit te werken komen er allerlei herinneringen van vroeger naar boven. Ik ben opgegroeid in een veilige, liefdevolle en stabiele omgeving, maar helaas heeft niet elk kind dit voorrecht. Ik las net een verslag van een teamlid uit Rusland die onlangs een bezoek bracht aan Y. en zijn familie.

Y. (14 jaar) woont met zijn ouders en 5 broertjes en zusjes in een klein dorpje. Zijn vader is ernstig ziek en kan niet werken en zijn moeder is haar baan kwijt geraakt. Hun huis is een paar jaar geleden afgebrand en ze wonen nog steeds in een geïmproviseerde ‘woning’.

Geen onbezorgde jeugd voor Y. en zijn broertjes en zusjes. Met GWR reiken we uit naar deze gezinnen. We brengen voedselpakketten, kleding, nodigen ze uit om deel te nemen aan onze projecten en brengen een boodschap van Hoop, want want de omstandigheden ook zijn, er is altijd HOOP!