Update namens het TFT

Het is al een tijdje stil rondom de werkzaamheden van Boukje in Rusland. Als ThuisFrontTeam willen wij dit graag even uitleggen.

Boukje heeft in februari 2021 een lichte vorm van corona gehad, maar helaas verloopt het herstel hiervan niet voorspoedig en heeft ze nu long-covid. Dit betekent o.a. dat ze nog steeds last heeft van extreme vermoeidheid, hoofdpijn en benauwdheid. De kleinste prikkels zijn al snel te veel voor haar.

Boukje kan hierdoor tijdelijk niet fulltime werken en verdeelt haar werkzaamheden over de hele week. Dit valt niet altijd mee, want naast deze werkzaamheden volgt ze ook o.a. ergo- en fysiotherapie om haar gezondheid weer op een ‘normaal’ peil te krijgen. U zult begrijpen dat dit voor Boukje niet gemakkelijk is, haar hart ligt bij de kinderen in Rusland en ze wil graag weer voor 100% aan de slag.

Ondanks deze flinke tegenvaller, gaan de werkzaamheden in Rusland gelukkig wel door. Boukje coördineert vanuit Nederland zo goed mogelijk het werk in Rusland. Ze heeft in mei nog een online-seminar georganiseerd voor alle Russische project- en kampleiders en de zomerkampen zijn, voor zo ver mogelijk i.v.m. corona, door gegaan en ze hebben daarmee zo’n 3.000 kinderen kunnen bereiken.

Het thuisfrontteam probeert dingen voor haar op te pakken, zoals het schrijven van de gebedsmail, nieuwsbrieven en deze blog. Binnenkort zullen we ook verslagen over de projecten in Rusland op de website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft van de mooie ontwikkelingen die zich daar gelukkig nog steeds plaatsvinden.

De foto is van één van de zomerkampen in Omsk (Rusland)