HBOT – update 4

Eind juli schreef ik een laatste update over de afronding van de hyperbare zuurstoftherapie en sloot ik mijn berichtje af met dat ik over een aantal weken nog een keer een update zou geven. Inmiddels zijn we alweer 5 maanden verder, dus hoogtijd om die update te schrijven!

Vrij snel na de afronding van de zuurstoftherapie ben ik eerst 2 weken op vakantie gegaan en daar realiseerde ik mij dat ik voor het eerst sinds de long-covid weer kan genieten van leuke dingen. Sinds de long-covid waren zelfs de kleine ontspannen dingen heel inspannend en moest ik daar vaak uren/dagen of soms zelfs weken van bijkomen. Maar tijdens de vakantie ontdekte ik dat leuke, ontspannen dingen ook daadwerkelijk weer ontspannend kunnen zijn, en ook nog zonder er daarna enorm ziek van te worden. Dit is écht een van de grote verschillen die ik nu in mijn dagelijks leven ervaar; er is weer meer ruimte om te leven, dingen te kunnen ondernemen én te kunnen genieten!

Door de behandeling ben ik de verlammende/zware vermoeidheid kwijt en heb ik weer een stuk basis energie gekregen. Ik slaap over het algemeen veel beter en merk ook dat ik herstel tijdens m’n slaap i.p.v. elke ochtend (over)vermoeid wakker te worden. Daarnaast kan ik over het algemeen prikkels weer beter opvangen en verwerken, waardoor ik beter in grotere groepen kan zijn en minder last van mijn hoofd heb.

De behandeling heeft niet tot volledig herstel geleid, maar ik zie en merk een aanzienlijk verschil met vóór en na de behandeling. In het dagelijks leven merk ik dat mijn energietank nog niet volledig weer gevuld is, waardoor ik nog wel snel(ler) vermoeid ben. Inspanning en rust moet ik daarom nog steeds goed reguleren, maar wel veel minder strikt dan voor de behandeling én ik herstel nu ook sneller. Concentratieproblemen en gevoeligheid voor prikkels zijn nog steeds in zekere mate aanwezig, maar het is allemaal een stuk beter dan dat het voor de behandeling was. Ik moet m’n leven op een rustiger tempo leiden dan voordat ik ziek werd en (soms nog) leren hoe dit te doen, maar in plaats van overleven kan ik nu weer leven!

Over het algemeen kan ik het denk ik het beste omschrijven met dat ik door de zuurstoftherapie een heel stuk van mijn leven weer heb teruggekregen. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor waar ik nu weer sta en hoop en bid dat dit in de komende maanden nog verder zal herstellen. Nogmaals, DANK voor jullie bijdrage aan deze behandeling en voor alle (gebeds)steun! Mede dankzij jullie heb ik een deel van mijn leven weer teruggekregen en wat is dat fijn én genieten! Op naar een mooi en gezond 2024!